top of page

Lets pole 2ND edition

Uppdaterat: 4 aug. 2019

Det är äntligen dags för en ny hösttermin på Art of Poledance Sweden! Vi kickar igång hösten med ett nytt event! 

LETS POLE second edition

Den 17/8 kl 11.30-15.30. Vi kommer att börja med ett koreografipass som leds av Sofia Tynn.

Vad innebär Polekoreografi?

Polekoreografi låter dig leva ut känslor och berätta en historia med hjälp av stången, kroppen, golvet och hela rummet. Det är alltså inte en massa avancerade tricks som är i fokus, även om de självklart kan vara en del av koreografin! När vi arbetar med koreografi vill vi flytta blicken till dansen och det flow som binder ihop musiken, känslan och rörelserna till ett.

Även om vi flyttat vårt fokus från tricksen och ägnar oss åt dansen så ska du inte tro att det är mindre tungt! Eftersom du nu kommer att vara medveten om varje liten rörelse och vara i ett ständigt flow mellan de trick koreografin innehåller, kommer kroppen att få arbeta ännu mer. Den stora fördelen är att du kommer att ha så roligt så du inte ens tänker på hur jobbigt det är! 

Koreografipasset

Vi kommer under 90 min att gå igenom olika rörelser, tricks och snurrar som vi steg för steg sätter ihop till en polekoreografi. 

Vi börjar med en lätt uppvärmning och stretch så kroppen får vakna till och vi ska känna oss helt redo för dansen. Efter detta kommer vi sedan att gå igenom lite steg och kombinationer som kommer att ingå i den koreografi vi ska sätta ihop under passet. Koreografin kommer innehålla styrka, attityd och mycket känslor. Vi ska "brytas oss loss" och inleda den nya terminen!

Fördelar med koreografiträning

Stärker självförtroendet.Tränar flexibilitet.Utvecklar ditt flow och övergångar mellan olika tricks.Träning för HELA kroppen!Förbättrar hållningen.Utmanar dig att testa nya saker.Kan fungera som stressavlastning.Hjälper blodcirkulationen.Förbättrar balans, rörlighet och motorik.Du lär dig gå in i dig själv och leva ut nya eller kanske till och med undangömda känslor.Du tränar hela kroppen utan att du ens tänker på det!

För att kunna deltaga på workshopen bör du ha testat på poledance innan. Dock krävs inga specifika förkunskaper då vi går igenom de steg vi kommer att använda oss av under passet. Vi välkomnar både nybörjare och erfarna dansare!!

LUNCH

Efter det har vi en liten paus för att äta lite lunch och samla ny energi innan nästa pass börjar. Det kommer att finnas möjlighet att förbeställa mat och dryck. 

Efter lunchen tar Natalie Boson ledningen på det delade passet som börjar med 45 min chair dance och sedan avslutas med 45 min high heels koreografi.

The Story of the Chair Dance

Chair dance härstammar från Hoofer’s Club i Harlem New York. Detta var ett välkänt ställe bland världens mest legendariska steppdansare. Här fick dansare utnyttja lokalen för att dansa och träna. En del dansare som inte hade någon stans att ta vägen kom dit för att försöka sova en stund. Ägaren till lokalen tillät dock inte detta och avvisade dessa personer om de upptäcktes sovandes. För att lura ägaren lärde sig dansarna att sitta på en stol och stampa med fötterna medan de tog en liten tupplur. Ur detta utvecklades senare chair dance!

Chair dance har blivit en populär dansträning och ser vacker ut när den utförs tillsammans med burleska- eller poledansstilar.

Vi pratar sensuella rörelser som kommer tona din mage, ben och armar medan du har otroligt roligt! Om du inte har en pole, kan du börja här eftersom detta kommer att ge dig en fysisk styrka och ge dig många av de exotiska rörelserna som är populära hos många poledansare.

Fördelar med Chair Dancing

Bygger upp och stärker corestyrkan.Kan vara väldigt bra konditionsträning!Kan användas som alternativ träning om du skadat dig och inte kan träna tex poledance under tillfriskningen.Du lär dig nya rörelser du kan använda i andra danser som exempelvis poledance och burlesk.Du tränar många delar av kroppen samtidigt, så som mage, ben, armar och rygg!Det är otroligt roligt!!

High Heels

Om du aldrig provat high heels tidigare kan det se väldigt skrämmande ut! Många undrar kanske varför man har på sig skyhöga skor när man dansar. Är det bara för att se snygg ut? Sanningen är att de bidrar med väldigt mycket både till dansen och träningen..och självklart ger de dig även en annan känsla och attityd i rörelserna när du använder skorna!

High heels finns i olika klackhöjder där de vanligaste inom pole är 6-9 inches. Skorna har en mjukt vadderad sula och sitter fast ordentligt runt vristen för att bli ett med foten. Sulan under skon ger en bra greppyta mot golvet för att inte halka när du står upp medan den rundade tån är perfekt för att snurra på och använda sig av under floor work!

Fördelar med High Heels

Skornas höjd hjälper dig att greppa högre upp på stången så du har mer utrymme att ta ut snurrar och svepa in i tricks.Dess tyngd hjälper dig i övergångar mellan olika trick och sträcker ut benen på ett smickrande vis.Vikten hjälper dig att behålla farten i snurrar och när du tränar med roterande stång.Musklerna får arbeta mer på stången eftersom det blir en extra vikt att lyfta och du måste röra dig på ett mer kontrollerat sätt för att inte tappa balansen.Du kommer vilja sträcka mer på kroppen och få en bättre hållning när du dansar.De boostar ditt självförtroende!

För att kunna deltaga på workshopen bör du ha testat på poledance innan. Dock krävs inga specifika förkunskaper då vi går igenom de steg vi kommer att använda oss av under passet. Vi välkomnar både nybörjare och erfarna dansare!!

Instruktörer

Sofia Tynn

Sofia Tynn hittade passionen för poledance under 2018 efter att ha tränat akrobatik/yoga och voltige. Därefter gick allt snabbt och idag är hon utbildad instruktör och håller kurser på studion. Hennes favoritdel i poledance är koreografi och tricks. Genom koreografin gillar hon att arbeta med starka låtar inom olika teman men där känslor spelar stor roll. Som instruktör gillar hon att peppa sina elever till att utvecklas i den takt som passar var och en.

Natalie Boson

Natalie Boson hittade redan i tidig ålder kärleken till dansen. Hon började dansa balett som barn men valde snart att utforska allt fler dansstilar. Under de tidiga tonåren studerade hon vid Fryxellska skolans dansinriktning och fick möjligheten att utveckla och fördjupa sina kunskaper i dans. 

År 2015 testade Natalie poledance för första gången och intresset för sporten bara vuxit sig starkare sedan dess. I början på 2017 började hon sin resa som poledanceinstruktör. Hon har ett stort intresse för att skapa egna koreografier och blanda in olika stilar och känslor på stången. Natalie har tidigare instruerat poledance både på nybörjar- och avancerad nivå, samt spinny pole, sensual pole, high heels och chair dance. 

Schema

  • 11.15: Incheckning

  • 11.30: Uppvärmning och Koreografipass med Sofia Tynn

  • 13.00: LUNCH

  • 13.45: Chair Dance och High Heels-koreografi med Natalie Boson

  • 15.15: Avslut med en kort sammanfattning av dagen!

PRISER & BOKNING

Klicka här för att komma till betalningslänken där du kan boka din garanterade plats till detta event

VARMT VÄLKOMNA :)

170 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page