top of page

FAQ

Vad är det för skillnad på klass och kurs?

Våra klasser är oberoende av varandra. Du behöver inte gå alla klasser varje vecka för att kunna hänga med. Klasser bokar du genom appen spaces by wix när du har köpt ett träningskort hos oss. 

Våra kurser pågår i 10 veckor om inget annat anges. Det är samma grupp som går en kurs och lär sig nya steg/koreografi eller turer efter varje vecka.

Jag har köpt ett klippkort, hur bokar jag? 

Genom vår hemsida eller appen Spaces by Wix bokar du klasserna. Har du köpt ett klippkort så syns detta under fliken prenumerationer. 

Här kan du se hur många tillfällen som finns kvar på ditt klippkort och boka dina klasser. 

Glöm inte avboka om du inte kan komma!

Vilken nivå passar mig?

N1 - Anpassat för dig som aldrig har dansat tidigare och eller är helt ny för dansstilen

N2 - Anpassat för dig som har dansat minst två terminer hos oss eller fler i samma dansstil

N3 - Anpassat för dig som har dansat 4:a terminer eller fler hos oss i samma dansstil

Om du har dansat på annan skola tidigare eller inte känner dig hemma i ovan nivåbeskrivningar, ta kontakt med oss så löser vi det tillsammans på bästa möjliga sätt.

 

Kan jag komma utan danspartner på pardans?

Givetvis! Hit får du komma med eller utan en danspartner. I våra pardanser byter vi förare och följare under lektionen för att vi ska träna på att föra och följa. Dansar du som förare kommer du alltså att få öva på att föra alla följare.
Känns detta obehagligt? Säg till din lärare så tar vi såklart hänsyn till det.

Avbokning av kurs

Alla bokningar för kurser är bindande. Återbetalning för återstående period av kursen sker mot uppvisande av läkarintyg. 

 

Avbokning av träningsklass

Om du bokat dig på träningsklass så kan du avboka passet i appen eller genom hemsidan när du är inloggad. Du behöver ha avbokat dig minst två timmar innan passets start. 

Vad händer om jag missar något tillfälle på min kurs? 

Så blir det oftast för de allra flesta någon gång under kursen. Vi kommer sakna dig, men blir väldigt glada att se dig nästa vecka igen.

Hjälp, jag har handsvett! 

Vad bra! Då funkar din kropp som den ska! Men känns det obehagligt när du ska dansa så finns toaletter nära danssalarna så att du kan tvätta händerna. Vanlig deo i handflatorna hjälper på samma sätt som på övriga ställen av kroppen annars. 

Det här med lukter

Oavsett om du ska dansa tillsammans med andra eller en individuell klass så kan starka lukter vara obehagligt för en del. Att hålla sig själv och sina kläder rena är en god tumregel för att inte lukta illa men funkar lika bra för att lukta helt ok. 

Vad ska man ha för skor?

På våra dansgolv använder vi skor som är avsedda för inomhusbruk oavsett om du danser med eller utan klack. Vill du ha en sko avsedd för dans så kan din lärare rekommendera dig modeller och butiker där du hittar dessa. Vi har även några skor på studion som går att prova, dessa är begränsade i modeller och storlekar men prata med personalen så kanske vi hittar en som du kan testa en lektion innan du investerar i egna. 

 

Kan jag få friskvårdsersättning?

Ja, det går bra.
Dans hos oss ersätts enligt skatteverkets regler för friskvårdsförmåner. Har din arbetsgivare Epassi så är vi anslutna där och du kan betala direkt genom appen eller inlogg på Epassis hemsida. Vill  du ha ett friskvårds intyg? Då fyller du i furmuläret längst ner på denna sida så sänder vi dig ett intyg.

Kan jag betala på plats? 

Hos oss kan du betala genom hemsidan, då betalar du via PayPal. Genom PayPal betalar du antingen genom att logga in på ditt PayPal konto eller betala som gäst med kort. 
Vi tar kort eller swish på studion.
Vi rekommenderar dig att göra så mycket köp som möjligt genom hemsidan eftersom du själv då kan fylla i dina uppgifter och vi undviker att stava dina kontaktuppgifter felaktigt. 

Jag har ett presentkort

Hos oss kan du betala med presentkort som kommer från vår studio eller med presentkort från Västerås City. 

Behöver man vara vältränad för att klara av poledance?​

Nej absolut inte, precis som när man går till ett gym och tränar på sin egen nivå för att bli mer vältränad så tränar du poledance på din egen nivå för att bli starkare, smidigare, mer flexibel m.m.​
 

Vad har ni för åldersgräns för Poledance?​

Det är 16 års åldersgräns med vårdnadshavares skriftliga medgivande på samtliga kurser.  

Får man någon rabatt om man går fler kurser samtidigt?​

Om du går två eller flera kurser under samma termin tar du del av vår rabattrappa. Information om kurspriserna då finner du här. 

​​

Jag har en tidigare skada, kan jag testa poledance då?​

De brukar oftast gå att anpassa övningarna och eventuellt ta bort sådant som är påfrestande för den tidigare skadan. Om du har några skador eller sjukdomar som kan påverkas av fysisk ansträngning rekommenderar vi självklart att du får det undersökt av en läkare och får ett okej att träna innan du kommer på ett pass. Du ska också informera din instruktör om detta innan passet börjar så vi kan anpassa träningen efter dina förmågor.

Jag vill gärna träna hos er men har svårt att få till det med barnvakt.Vad är er policy angående att ta med sig sina barn till studion?

​Av säkerhetsskäl får inte barn vara med i träningssalen. Men vi har en superfin cafédel med soffor och bord i rummet intill. Här får ditt barn gärna fika lite, sitta med en iPad, läsa en bok eller liknande medan mamma eller pappa tränar, förutsatt att hen är tillräckligt gammal för det. 

Får jag filma dansklassen?

Att dela med sig av sin hobby uppmuntrar vi! Men om du vill fota eller filma andra i salen så ska du be om deras tillåtelse. Våra lärare filmar ofta klasser för att dela med sig i kursgrupperna som vi skapar i appen Spaces by Wix. Där kan du se vad klassen gjort om du missade ett tillfälle. Filmningen kan också användas av studion för att kunna demonstrera dansstilen för andra som letar efter en stil som passar dem. Om du inte vill delta på foto eller film så ska du meddela det till din lärare så att de känner till det. ​

 

Hittade du inte svaret på din fråga? Då är du självklart varmt välkommen att kontakta oss​ så svarar vi på dina frågor och funderingar!

Begär friskvårdsintyg

Vi återkommer till dig med ditt intyg på mejl.

bottom of page