Presentation

Vår vision

Att mötas och utvecklas genom dans och rörelse i en harmonisk miljö

Om ArtOfDance

Art of Dance grundades 2006 av Marcello Urrutia och bedriver dansverksamhet i Västerås och Örebro. Vårt motto är att ständigt utvecklas och leverera det bästa inom dans, pedagogik och välbefinnande. Verksamheten fokuserade initialt på all pardans inom latin, och har sedan dess kontinuerligt strävat efter att ta in flera olika danstyper både inom par/individuellt.

Vill du veta mer om våra kurser och utbud kontakta oss så hjälper vi dig att hitta just din dans. 

Marcello Urrutia Cabrera

Art of Dance Sweden står under ledning av Marcello Urrutia som har stor kunskap och lång erfarenhet inom dans. Marcello har varit aktiv tävlingsdansare och representerat Sverige, i danslandslaget, både nationellt och internationellt med topplaceringar. Han är medlem i svenska dansorganisationen sedan många år. Sedan 1997 har han undervisat i allt inom olika dansstilar, latin, standard, jazz, street och mycket mer! Energin som Marcello har när han undervisar är unik och glädjen är på topp när eleverna avslutar sina lektioner. Marcello och hans Team Art of Dance åker runt till olika workshops och events i Sverige för att undervisa.


Yamilla Mingo

Yamila född och uppvuxen i Sverige men har föräldrar och familj från Buenos Aires, Argentina. Yamila upptäckte dansen redan som liten eftersom hennes familj var mycket engagerade i Argentinsk Tango under hela hennes uppväxt. Som tonåring upptäckte hon glädjen och kärleken i den latinamerikanska dansen och har sedan januari år 2016 dansat och assisterat Marcello i bl.a. Salsa LA, Bachata, Kizomba och Tango.


Lena Bergqwist

Lena har sedan tonåren haft dansen som en glädje o energikälla. Folkdans, jazzdans och show är några av de danser hon tidigt dansade. Sedan 2005 har hon samarbetat med Art of Dance Sweden. Lena undervisar i huvudsakligen i Tjejsalsa, Salsa LA, Kizomba, Bachata och på Art of Dance Studios. Energin och glädjen som hon själv får av dansen delar hon gärna med sig då hon undervisar, plus en bra pedagogik. Hon har både tagit klasser och assisterat på olika kongresser och workshops runtom i Sverige.


Rafael Reyes

Rafael är född i Havanna på Kuba, han började dansa som sjuåring. Först med folkdans och gick sedan vidare till salsa. Han kom till Sverige 2005 och startade danskurser samma år. Han har under de följande åren undervisat i Kubansk salsa och Rueda de Casino. Det är glädje, känsla och dansteknik som ger hans kurser den rätta karaktären. Rafael menar att dansen handlar om att känna musiken, följa rytmerna och våga improvisera! Hans mål är att genom de kurser och aktiviteter som organiseras, inspirera andra till att lära känna och njuta av kubansk musik och dans. Sedan 2008 har Rafael jobbat ihop med Art of Dance. Rafael undervisar i Salsa Cubana i Örebro.


Rickard Israelsson

Rickard är uppväxt i Örebro och upptäckte dansen som tonåring, sedan dess har han hållit på med tävlingsdans. Genom åren har han dansat allt från Latin och Standard till Bugg och Dubbelbugg, Discoswing, Lindy hop, Salsa och Bachata. Rickard undervisar i Kizomba, Bachata och Salsa LA i Örebro.


Anisley Betancourt

Anis är född och uppväxt på Kuba och flyttade till Sverige under 2007. Anis fann dansen i vuxen ålder och har sedan dess upplevt att dansen bidrar med en otrolig glädje i hennes liv. Sedan 2012 har hon arbetet som Zumbainstruktör och har därefter provat på flera olika typer av dans, bl.a. Salsa LA och Bachata. Närmast Anis hjärta finns Salsa Cubana som har blivit ett stort intresse och en stor glädjekälla. I dansen har Anis funnit nya kroppsrörelser och en känsla av frihet och kärlek till dansen som inte går att beskriva. Dansen förgyller hennes dagar och lägger ett leende på hennes läppar, varje dag! Anis assisterar Marcello i Salsa Cubana i Västerås.


Åsa Rapp

Dans har ofta figurerat i Åsas liv, men på många olika sätt. Som åttaåring dansade hon bugg i ett par år och som tjugo-plusåring tog hon några klasser i Street Jam. Däremellan ägde dansen allt som oftast rum "på lokal". Kärleken till dansen har alltid funnits där. En kall dag i januari 2012 klev hon in på AoD Studio för allra första gången och det första mötet med Salsa blev total lycka; energin, dansglädjen och atmosfären tog henne med storm. Sedan 2013 har Åsa varit en del av Team AoD och du träffar henne framför allt i receptionen.